Savanyú leves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kis doboz tejföl (2 dl.)
- 1 evőkanál 20%-os ecet
- só, bors
Elkészítése:
A húst felszeleteljük és vízben feltesszük főni. Miután félig megpuhult bele tesszük a zöldségeket. Ha teljesen megfőtt, kiszedjük a húst és a zöldségeket, a leves levét átszűrjük, tejföllel és liszttel behabarjuk. Vissza rakjuk a zöldségeket és a húst. Ecettel ízesítjük.
Tipp:
A nyári melegben tökéletes leves
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »