Savanyú krumpli leves recept

Hozzávalók:
- 1 kg füstölt sertéshús
- 1,5 kg krumpli
- 1 fej hagyma
- 1 tejföl
- 3 dl. tej
- 1 csapott evőkanál cukor
- 3-4 szál babérlevél
- 1 evőkanál liszt
- 2-3 evőkanál ecet
Elkészítése:
Az előzőleg megmosott kiáztatott füstölt húst 3 liter vízben főni teszem. Ha a hús már majdnem megfőtt, beleteszem a kis kockára vágott hagymát, babérlevelet, a kockára vágott krumplit. Amíg fő a tejfölt elkeverem, a lisztel, majd lassanként hozzá keverem a tejet, amit csomómentesre keverek. Ha a krumpli is megfőtt hozzá öntöm a habarást és beleteszem a cukrot is. Jól kiforralom. A tűzről levéve savanyítom az ecettel. A füstölt-főtt húst külön tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »