Savanyú káposztás-kolbászos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 40 dkg burgonya
- 25 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg kolbász
- 2 dl tejföl
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 dkg finomliszt
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 l víz
Elkészítése:
A burgonyát megpucoljuk, és kis kockára vágjuk. A savanyú káposztát megmossuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, üvegesre dinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.
Rátesszük a kockára vágott burgonyát, a karikára vágott kolbászt és a savanyú káposztát, és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
Amikor minden megfőtt, akkor belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »