Savanyú káposztás-kolbászos burgonyaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 25 dkg kolbász
  • 2 dl tejföl
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 l víz

Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, és kis kockára vágjuk. A savanyú káposztát megmossuk.

A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, üvegesre dinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával.

Rátesszük a kockára vágott burgonyát, a karikára vágott kolbászt és a savanyú káposztát, és felöntjük a vízzel. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Amikor minden megfőtt, akkor belekeverjük a liszttel elkevert tejfölt.