Savanyú-csípős kínai leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 liter víz
- fél csirkemell
- 1 nagy répa
- 1 fej vöröshagyma
- káposzta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 savanyú uborka
- 1 ek ecet
- 2 ek kínai ecet
- 1 ek sötét szójaszósz
- 1-2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fafülgomba
- 1 ek erős Pista
- 1 ek szezámolaj
- 1 kisebb szál újhagyma
- só vagy ételízesítő
- bors
- 1-1,5 ek étkezési keményítő (kukorica vagy burgonya)
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és uborkát 4*4 mm-esre aprítom vagy a reszelő nagy lyukán lereszelem. A csirkemellet kis kockákra vágom.
Egy edényben vagy wokban nagyon forró olajban megpirítom a vöröshagymát és fokhagymát, majd beleteszem a csirkemellet. Ha a hús megpuhult (nagyon kevés idő kell neki), akkor felöntöm kb 1,5 l vízzel. Beleteszem a répát, gombát, káposztát majd egy kicsit később az uborkát. Ízesítem az ecetekkel, sóval, borssal, szójaszósszal és az erős Pistával.
Lentebb vesszük a lángot vagy akár le is lehet húzni róla, majd az alaposan felvert tojást szépen belecsorgatjuk és megkeverjük óvatosan, amíg fel nem jön a tetejére, majd újra rátesszük a lángra és feltekerjük a hőfokot.
A keményítőt felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük, majd lassan beleöntjük a levesbe miközben addig kevergetjük, amíg el nem éri a sűrűséget. Ha kész vagyunk a tetejére tesszük az apróra vágott újhagymát és a szezámolajat.
Forrón tálaljuk!
Jó étvágyat!
Tipp:
Ha a húst felhasználás előtt kb 20 perccel bepácoljuk kevés sós, borsos keményítőbe és 1 ek vízbe, akkor szét fog robbanni a szánkban, annyira megpuhul.
Ha nem találtok vagy drága a kínai ecet, akkor a legjobb amivel kiválthatjátok az a vörösborecet.
Fafülgomba is nagyon drága, ritkán használom. Én champion gombát teszek bele. Ha szárított gombát vesztek, akkor áztassátok be vízbe kb 15-20 percre.
A szezámolaj nem ad neki plusz ízt, csak illatosabb lesz tőle a leves, tehát elhanyagolható.
Van aki a a keményítőt kevés vízben elkeveri és hozzáadja az ecetet, szójaszószt és chili szószt majd egyszerre önti bele.
Ha nem akarjuk, hogy túl sűrű legyen, akkor 3-4 evőkanalanként adagoljuk a keményítőt addig, amíg el nem éri a kívánt állapotát.
Bármilyen zöldséget lehet bele tenni, a petrezselyemtől kezdve a zelleren át mindent.
Ha maradt a vasárnapi ebédről húslevesnek a leve, akkor azt nyugodtan felhasználhatod, de akkor vigyázz az ízesítésnél!
Bármilyen kérdést, észrevételt vagy tanácsot szívesen fogadok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »