Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom. A répát és uborkát 4*4 mm-esre aprítom vagy a reszelő nagy lyukán lereszelem. A csirkemellet kis kockákra vágom.
Egy edényben vagy wokban nagyon forró olajban megpirítom a vöröshagymát és fokhagymát, majd beleteszem a csirkemellet. Ha a hús megpuhult (nagyon kevés idő kell neki), akkor felöntöm kb 1,5 l vízzel. Beleteszem a répát, gombát, káposztát majd egy kicsit később az uborkát. Ízesítem az ecetekkel, sóval, borssal, szójaszósszal és az erős Pistával.
Lentebb vesszük a lángot vagy akár le is lehet húzni róla, majd az alaposan felvert tojást szépen belecsorgatjuk és megkeverjük óvatosan, amíg fel nem jön a tetejére, majd újra rátesszük a lángra és feltekerjük a hőfokot.
A keményítőt felöntjük egy kevés vízzel, simára keverjük, majd lassan beleöntjük a levesbe miközben addig kevergetjük, amíg el nem éri a sűrűséget. Ha kész vagyunk a tetejére tesszük az apróra vágott újhagymát és a szezámolajat.
Forrón tálaljuk!
Jó étvágyat!
Ha a húst felhasználás előtt kb 20 perccel bepácoljuk kevés sós, borsos keményítőbe és 1 ek vízbe, akkor szét fog robbanni a szánkban, annyira megpuhul.
Ha nem találtok vagy drága a kínai ecet, akkor a legjobb amivel kiválthatjátok az a vörösborecet.
Fafülgomba is nagyon drága, ritkán használom. Én champion gombát teszek bele. Ha szárított gombát vesztek, akkor áztassátok be vízbe kb 15-20 percre.
A szezámolaj nem ad neki plusz ízt, csak illatosabb lesz tőle a leves, tehát elhanyagolható.
Van aki a a keményítőt kevés vízben elkeveri és hozzáadja az ecetet, szójaszószt és chili szószt majd egyszerre önti bele.
Ha nem akarjuk, hogy túl sűrű legyen, akkor 3-4 evőkanalanként adagoljuk a keményítőt addig, amíg el nem éri a kívánt állapotát.
Bármilyen zöldséget lehet bele tenni, a petrezselyemtől kezdve a zelleren át mindent.
Ha maradt a vasárnapi ebédről húslevesnek a leve, akkor azt nyugodtan felhasználhatod, de akkor vigyázz az ízesítésnél!
Bármilyen kérdést, észrevételt vagy tanácsot szívesen fogadok!