Savanyú burgonyaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 sárgarépa
- 1 zöldség
- 1 ek sertészsír
- 3 ek finomliszt
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- só
- ételízesítő
- 2 tk ecet
- 2 l víz
Elkészítése:
A krumplit, a répát és a zöldséget meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belerakjuk a lereszelt fokhagymát, a babérlevelet, majd sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük. Apró darabokra vágjuk a füstölt kolbászt és a leveshez adjuk.
Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle. Meghintjük egy kis pirospaprikával, majd lehúzzuk a tűzről. A tejszínt folyamatosan adagoljuk hozzá és közben csomómentesre keverjük.
Amikor a krumpli megfőtt, a tejszínes rántással sűrítjük.
Végül ízesítjük ecettel, ha szükséges még sóval, majd összeforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »