Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú burgonyaleves recept

Savanyú burgonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 20 dkg füstölt kolbász
    • 1 sárgarépa
    • 1 zöldség
    • 1 ek sertészsír
    • 3 ek finomliszt
    • 1,5 dl főzőtejszín
    • 1 kk fűszerpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • ételízesítő
    • 2 tk ecet
    • 2 l víz

    Elkészítése:

    A krumplit, a répát és a zöldséget meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

    Belerakjuk a lereszelt fokhagymát, a babérlevelet, majd sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük. Apró darabokra vágjuk a füstölt kolbászt és a leveshez adjuk.

    Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle. Meghintjük egy kis pirospaprikával, majd lehúzzuk a tűzről. A tejszínt folyamatosan adagoljuk hozzá és közben csomómentesre keverjük.

    Amikor a krumpli megfőtt, a tejszínes rántással sűrítjük.

    Végül ízesítjük ecettel, ha szükséges még sóval, majd összeforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá