Savanyú burgonyaleves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg füstölt kolbász
- 1 sárgarépa
- 1 zöldség
- 1 ek sertészsír
- 3 ek finomliszt
- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 kk fűszerpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 babérlevél
- só
- ételízesítő
- 2 tk ecet
- 2 l víz
Elkészítése:
A krumplit, a répát és a zöldséget meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. Átmossuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Belerakjuk a lereszelt fokhagymát, a babérlevelet, majd sózzuk, ételízesítővel fűszerezzük. Apró darabokra vágjuk a füstölt kolbászt és a leveshez adjuk.
Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és világos rántást készítünk belőle. Meghintjük egy kis pirospaprikával, majd lehúzzuk a tűzről. A tejszínt folyamatosan adagoljuk hozzá és közben csomómentesre keverjük.
Amikor a krumpli megfőtt, a tejszínes rántással sűrítjük.
Végül ízesítjük ecettel, ha szükséges még sóval, majd összeforraljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.