Sárgarépás zellerkrémleves levesgyönggyel recept
Hozzávalók:
- 1 nagy zeller
- 2 sárgarépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 húsleveskocka
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
- 4-5 evőkanál olaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- 1 evőkanál liszt
- 2 liter víz
- levesgyöngy
Elkészítése:
A hagymát, a zellert és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.
Egy edényben elkezdjük melegíteni az olajat, rádobjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, felengedjük a vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és a fűszereket, majd puhára főzzük.
Ezután összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

