Sárgarépás zellerkrémleves levesgyönggyel recept

Hozzávalók:
- 1 nagy zeller
- 2 sárgarépa
- 1 nagy vöröshagyma
- 3 húsleveskocka
- szerecsendió
- őrölt fehér bors
- 4-5 evőkanál olaj
- 2 dl főzőtejszín
- só
- 1 evőkanál liszt
- 2 liter víz
- levesgyöngy
Elkészítése:
A hagymát, a zellert és a sárgarépát apró kockákra vágjuk.
Egy edényben elkezdjük melegíteni az olajat, rádobjuk a hagymát, a sárgarépát és a zellert, majd pároljuk. Ha már megpárolódott, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, felengedjük a vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és a fűszereket, majd puhára főzzük.
Ezután összeturmixoljuk és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt és jól összeforraljuk. Levesgyönggyel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »