Sárgaborsóleves füstölt bordaporccal recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg szárított sárgaborsó
- 1 kg füstölt bordaporc
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- liszt
- pirospaprika
- olaj
- 4 sárgarépa
Elkészítése:
A sárgaborsót és a bordaporcot felrakjuk főni. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a levesbe öntjük.
Mikor már majdnem kész a hús és a borsó, beletesszük a megpucolt és negyedekbe vágott sárgarépát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, figyelembe véve a bordaporc sósságát.
Ha a hús és a sárgaborsó megfőtt, olajon lisztet futtatunk meg, majd kevés pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük kevés vízzel. Az elkészült rántást a levesbe keverjük, és összeforraljuk.
Tipp:
A füstölt bordaporc miatt nagyon finom és kiadós leves, biztos, hogy mindenki repetát fog kérni!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »