Sárgaborsóleves füstölt bordaporccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg szárított sárgaborsó
  • 1 kg füstölt bordaporc
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • liszt
  • pirospaprika
  • olaj
  • 4  sárgarépa

Elkészítése:

A sárgaborsót és a bordaporcot felrakjuk főni. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd a levesbe öntjük.

Mikor már majdnem kész a hús és a borsó, beletesszük a megpucolt és negyedekbe vágott sárgarépát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, figyelembe véve a bordaporc sósságát.

Ha a hús és a sárgaborsó megfőtt, olajon lisztet futtatunk meg, majd kevés pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük kevés vízzel. Az elkészült rántást a levesbe keverjük, és összeforraljuk.

Tipp:

A füstölt bordaporc miatt nagyon finom és kiadós leves, biztos, hogy mindenki repetát fog kérni!