Sárgaborsó püréleves krumpli gombóccal recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 2 marok sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- 1 dl főzőtejszín
- 2 szem krumpli, kevés liszt
Elkészítése:
Hagymát, sárgarépát, zöldséget megpároljuk, fokhagymával ízesítjük. Felöntjük vízzel, belerakjuk a sárgaborsót és fűszerezzük,majd készre főzzük. Összeturmixoljuk és tejszínnel átforraljuk.
Krumpli gombóc:
2 szem burgonyát apróra vágva megfőzzük sós vízben, leszűrjük, villával összetörjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen összegyúrható legyen. Kis gombócokat formálunk belőle, majd kevés olajon átsütjük. Levesbe szórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.