Sárgaborsó püréleves krumpli gombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál zöldség
- 2 marok sárgaborsó
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olaj
- 1 dl főzőtejszín
- 2 szem krumpli, kevés liszt
Elkészítése:
Hagymát, sárgarépát, zöldséget megpároljuk, fokhagymával ízesítjük. Felöntjük vízzel, belerakjuk a sárgaborsót és fűszerezzük,majd készre főzzük. Összeturmixoljuk és tejszínnel átforraljuk.
Krumpli gombóc:
2 szem burgonyát apróra vágva megfőzzük sós vízben, leszűrjük, villával összetörjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen összegyúrható legyen. Kis gombócokat formálunk belőle, majd kevés olajon átsütjük. Levesbe szórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »