Sárgaborsó püréleves krumpli gombóccal

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál zöldség
  • 2 marok sárgaborsó
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 szem krumpli, kevés liszt

Elkészítése:
Hagymát, sárgarépát, zöldséget megpároljuk, fokhagymával ízesítjük. Felöntjük vízzel, belerakjuk a sárgaborsót és fűszerezzük,majd készre főzzük. Összeturmixoljuk és tejszínnel átforraljuk.

Krumpli gombóc:
2 szem burgonyát apróra vágva megfőzzük sós vízben, leszűrjük, villával összetörjük és annyi lisztet adunk hozzá, hogy könnyen összegyúrható legyen. Kis gombócokat formálunk belőle, majd kevés olajon átsütjük. Levesbe szórva tálaljuk.