Sárgaborsó leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- fél kg sárgaborsó
- fél kg bármilyen (füstölt) hús (én füstölt húsos csontot használtam)
- só (kevés kell bele, mert a hústól sós lesz)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A sárgaborsót előző este vízbe áztatjuk.
Egy nagy fazékba beletesszük a sárgaborsót és a füstölt húst. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.
Ha elkészült, kivesszük a húst és a levest összeturmixoljuk. Egy kis edénybe olajat teszünk, ebbe kerül bele a felkockázott vöröshagyma, majd megpirítjuk. Liszttel megszórjuk, felöntjük vízzel és mehet a levesbe. Felforraljuk (én még ezt is összeturmixoltam, hogy ne legyenek véletlenül se benne hagyma darabok). Az elkészült levest a hússal és főtt levestésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.