Sárgaborsó leves recept
Hozzávalók:
- 1 bögre sárgaborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kolbász (mindegy milyen, de inkább jobb minőségűt használjunk)
- 1 ek olaj
- 1 tk liszt
- só
- bors
- őrölt kömény
Elkészítése:
A borsót megmossuk, langyos vízben áztatjuk néhány órán át (ez elhagyható, de hamarabb megfő ha áztatjuk). Leszűrjük, lemossuk, vízben feltesszük főni. A habját leszedjük.
Amikor már majdnem teljesen puha, hozzátesszük a kockákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, és addig főzzük tovább, amíg ezek is megpuhulnak. Ekkor ízesítjük. Kézi mixerrel kicsit pépesítjük, nem kell teljesen. Belekarikázzuk a kolbászt, és fokhagymás rántással besűrítjük. Ezután még úgy öt percig főzzük a levest és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

