Sárgaborsó leves recept

Hozzávalók:
- 1 bögre sárgaborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kolbász (mindegy milyen, de inkább jobb minőségűt használjunk)
- 1 ek olaj
- 1 tk liszt
- só
- bors
- őrölt kömény
Elkészítése:
A borsót megmossuk, langyos vízben áztatjuk néhány órán át (ez elhagyható, de hamarabb megfő ha áztatjuk). Leszűrjük, lemossuk, vízben feltesszük főni. A habját leszedjük.
Amikor már majdnem teljesen puha, hozzátesszük a kockákra vágott répát és petrezselyemgyökeret, és addig főzzük tovább, amíg ezek is megpuhulnak. Ekkor ízesítjük. Kézi mixerrel kicsit pépesítjük, nem kell teljesen. Belekarikázzuk a kolbászt, és fokhagymás rántással besűrítjük. Ezután még úgy öt percig főzzük a levest és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »