Sárgaborsó-krémleves virslivel recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sárgaborsó
- 20 dkg virsli
- 2 dl tejföl
- 3 dl tej
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 20 dkg sárgarépa
- 50 dkg burgonya
- 1 dl étolaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 db babérlevél
- 1 kiskanál kurkuma (ha nincs otthon nem dől össze a világ)
- só, őrölt bors
- pirított kenyérkocka
Elkészítése:
A borsót 2 l vízben sóval és babérlevéllel puhára főzzük, ha van otthon füstölt szalonna bőre, azt is tehetünk bele, jó ízt ad a levesnek. Ha megfőtt, a babérlevelet és a szalonnabőrt kidobjuk. Közben egy másik edényben a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát az olajon megpároljuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret, sárgarépát, és felöntjük a 2 l vízzel. Sóval, borssal, kurkumával fűszerezzük. A burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk, és a leveshez adjuk. Ha megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a karikára vágott virslit és a szűrőn áttört borsót. A tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és a habarást a forró leveshez keverjük. Jól kiforraljuk, majd ízesítjük. Tejföllel, pirított kenyérkockákkal, vágott petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »