Sárgaborsó-krémleves sült kolbásszal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 l zöldségleves
- só, bors, őrölt fűszerpaprika
- 1 ek mustár
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
Sárgaborsót főzés előtt 1 órával hideg vízbe áztatjuk és leszűrjük. Ezután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük,megszórjuk fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a sárgaborsót,felöntjük zöldséglevessel,ha felforrt beletesszük a füstölt kolbászt,mustárt,fokhagymát,sóval borssal ízesítve puhára főzzük. Tejföllel behabarjuk és krémesre turmixoljuk.
Végül a kolbászkarikákat kevés olajon megsütjük, tálaláskor a krémlevest tányérba szedjük, kolbászkarikákat teszünk a tetejére és tejföllel meglocsoljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.