Sárgaborsó-krémleves sült kolbásszal recept

Hozzávalók:
- 25 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 1 l zöldségleves
- só, bors, őrölt fűszerpaprika
- 1 ek mustár
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
Sárgaborsót főzés előtt 1 órával hideg vízbe áztatjuk és leszűrjük. Ezután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük,megszórjuk fűszerpaprikával.
Hozzáadjuk a sárgaborsót,felöntjük zöldséglevessel,ha felforrt beletesszük a füstölt kolbászt,mustárt,fokhagymát,sóval borssal ízesítve puhára főzzük. Tejföllel behabarjuk és krémesre turmixoljuk.
Végül a kolbászkarikákat kevés olajon megsütjük, tálaláskor a krémlevest tányérba szedjük, kolbászkarikákat teszünk a tetejére és tejföllel meglocsoljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »