Sárgaborsó-krémleves sült kolbásszal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 1 l zöldségleves
  • só, bors, őrölt fűszerpaprika
  • 1 ek mustár
  • 1 dl tejföl

Elkészítése:

Sárgaborsót főzés előtt 1 órával hideg vízbe áztatjuk és leszűrjük. Ezután az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük,megszórjuk fűszerpaprikával.

Hozzáadjuk a sárgaborsót,felöntjük zöldséglevessel,ha felforrt beletesszük a füstölt kolbászt,mustárt,fokhagymát,sóval borssal ízesítve puhára főzzük. Tejföllel behabarjuk és krémesre turmixoljuk.

Végül a kolbászkarikákat kevés olajon megsütjük, tálaláskor a krémlevest tányérba szedjük, kolbászkarikákat teszünk a tetejére és tejföllel meglocsoljuk.