Salátaleves húsgombóccal recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej saláta
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús (sertés comb)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 ek zsemlemorzsa
- 1 húsleveskocka
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- 2 dl tejföl
- 1 tk liszt
- 2-3 ek olaj
- víz
Elkészítése:
A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.
A darált húst tegyük egy tálba, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá az egész tojást és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.
Egy edényben kezdjük el felhevíteni az olajat, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze, és addig pároljuk, amíg a saláta kicsit összeesik.
Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát, és az előzőleg elkészített húsgombócokat.
Hagyjuk, hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve főzzük a gombócokat puhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe. Óvatosan keverjük össze, majd forraljuk ki, és pár percig még szép lassan főzzük tovább.
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »


