Salátaleves rántottával recept
Hozzávalók:
- 2 közepes nagyságú fej saláta
- néhány sóskalevél (elhagyható)
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk rozsliszt
- ecet
- 1 vékony szelet szalonna
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- kapor (elhagyható)
Elkészítése:
A salátát levelekre szedjük és a sóskával folyó vízben tisztára mossuk. A leveleit kézzel apróra tépdessük.
1-1,5 liter vizet felforralunk, majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát és a salátát, valamint a sóskát. Egy kevés ecetet is öntünk hozzá.
Egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát. A tojásokat kissé felverjük és ráöntjük. Kemény rántottát sütünk, majd feldaraboljuk. (Ez lesz a levesbetét.)
A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzákeverjük a tejet is és egy merőkanálnyit a forró levesből. Jól kikeverjük és folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Összeforraljuk, beletesszük a rántottakockákat, meghintjük apróra vágott kaporral és tálaljuk.
Tipp:
Cukorbetegek is fogyaszthatják, alacsony a CH tartalma. A szalonna ki is maradhat, akkor csökken a kalória tartalma.