Salátaleves rántottával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú fej saláta
  • néhány sóskalevél (elhagyható)
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 tojás
  • 1 kk rozsliszt
  • ecet
  • 1 vékony szelet szalonna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • kapor (elhagyható)

Elkészítése:

A salátát levelekre szedjük és a sóskával folyó vízben tisztára mossuk. A leveleit kézzel apróra tépdessük.

1-1,5 liter vizet felforralunk, majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát és a salátát, valamint a sóskát. Egy kevés ecetet is öntünk hozzá.

Egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát. A tojásokat kissé felverjük és ráöntjük. Kemény rántottát sütünk, majd feldaraboljuk. (Ez lesz a levesbetét.)

A tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd hozzákeverjük a tejet is és egy merőkanálnyit a forró levesből. Jól kikeverjük és folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Összeforraljuk, beletesszük a rántottakockákat, meghintjük apróra vágott kaporral és tálaljuk.

Tipp:

Cukorbetegek is fogyaszthatják, alacsony a CH tartalma. A szalonna ki is maradhat, akkor csökken a kalória tartalma.