Saláta leves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 fej saláta
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál olaj
- 2 dl tej
- só
- szemes bors
- borecet ízlés szerint
Elkészítése:
Felfőzünk 1,5 1 vizet, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és a megmosott, falatnyira tépkedett salátát. Sózzuk, szemes borssal ízesítjük, és negyed óráig főzzük. Beledobjuk a megmosott, csokorba kötött kaprot, öt percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük tej¬jel. Közben a tojásokból kevés olajon rántottét készítünk, és apróra szaggatjuk villával. A levesből kidobjuk a fűszercsokrot, kevés borecettel ízesítjük, és a tányérokba osztott rántottára merjük. Hidegen is, melegen is kínálhatjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.