Saláta leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 fej saláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl tej
  • szemes bors
  • borecet ízlés szerint

Elkészítése:

Felfőzünk 1,5 1 vizet, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és a megmosott, falatnyira tépkedett salátát. Sózzuk, szemes borssal ízesítjük, és negyed óráig főzzük. Beledobjuk a megmosott, csokorba kötött kaprot, öt percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, felöntjük tej¬jel. Közben a tojásokból kevés olajon rántottét készítünk, és apróra szaggatjuk villával. A levesből kidobjuk a fűszercsokrot, kevés borecettel ízesítjük, és a tányérokba osztott rántottára merjük. Hidegen is, melegen is kínálhatjuk.