Saláta leves recept

Hozzávalók:
- 1 fej saláta
- 4 gerezd fokhagyma
- 1-1/2 dl tejföl
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg mangalica szalonna
- só
- bors
- tárkony
- őrölt kömény
- 1 ek (bor)ecet
- 2 ek liszt
- 2 l víz
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk, a tepertőt kiszedjük. A zsiradékon a felvert tojásokból rántottát készítünk. Felkockázzuk. 3 ek zsiradékon megpirítjuk a lisztet, világos rántást készítünk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tűzről levéve felengedjük hideg vízzel és habverővel csomómentesre keverjük. Kiforraljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a fűszereket és 5 percig főzzük.
A tányérba tesszük a tepertőt, rántotta kockákat, beletépkedjük a megmosott salátaleveleket és rászedjük a forró levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »