Sajtos zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb zellergumó
- 1 liter víz
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
- 10 dkg trappista sajt
- 1 csapott kk só
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
Elkészítése:
A megtisztított zellergumót apróra kockázzuk, felengedjük a vízzel, ízesítjük a sóval, ételízesítővel (esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldség megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és belereszeljük a sajtot (utóbbiból hagyunk egy keveset a tálaláshoz).
Mérsékelt lángon addig hagyjuk a tűzhelyen, míg a sajt teljesen felolvad.
Melegen, reszelt sajttal kínáljuk.
Tipp:
A legutóbbi bevásárlás alkalmával választottam egy szép zellergumót és egy sajtos levest készítettem belőle. Egyszerű, krémes, kanalazni való, ami nagyon gyorsan asztalra varázsolható. A gyerekek is ettek belőle pár kanállal, persze a levescsalogató “golyók” nem hiányozhattak. Még Apa, aki ritkán kér levest, is azt mondta, hogy ez finom :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »