Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos zellerkrémleves recept

Sajtos zellerkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb zellergumó
    • 1 liter víz
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
    • 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
    • 10 dkg trappista sajt
    • 1 csapott kk só
    • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

    Elkészítése:

    A megtisztított zellergumót apróra kockázzuk, felengedjük a vízzel, ízesítjük a sóval, ételízesítővel (esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldség megpuhul.

    Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és belereszeljük a sajtot (utóbbiból hagyunk egy keveset a tálaláshoz).

    Mérsékelt lángon addig hagyjuk a tűzhelyen, míg a sajt teljesen felolvad.

    Melegen, reszelt sajttal kínáljuk.

    Tipp:

    A legutóbbi bevásárlás alkalmával választottam egy szép zellergumót és egy sajtos levest készítettem belőle. Egyszerű, krémes, kanalazni való, ami nagyon gyorsan asztalra varázsolható. A gyerekek is ettek belőle pár kanállal, persze a levescsalogató “golyók” nem hiányozhattak. Még Apa, aki ritkán kér levest, is azt mondta, hogy ez finom :-)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá