Sajtos zellerkrémleves recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb zellergumó
- 1 liter víz
- 2 dl főzőtejszín (20%-os)
- 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
- 10 dkg trappista sajt
- 1 csapott kk só
- 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
Elkészítése:
A megtisztított zellergumót apróra kockázzuk, felengedjük a vízzel, ízesítjük a sóval, ételízesítővel (esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldség megpuhul.
Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és belereszeljük a sajtot (utóbbiból hagyunk egy keveset a tálaláshoz).
Mérsékelt lángon addig hagyjuk a tűzhelyen, míg a sajt teljesen felolvad.
Melegen, reszelt sajttal kínáljuk.
Tipp:
A legutóbbi bevásárlás alkalmával választottam egy szép zellergumót és egy sajtos levest készítettem belőle. Egyszerű, krémes, kanalazni való, ami nagyon gyorsan asztalra varázsolható. A gyerekek is ettek belőle pár kanállal, persze a levescsalogató “golyók” nem hiányozhattak. Még Apa, aki ritkán kér levest, is azt mondta, hogy ez finom :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »