Sajtos zellerkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zellergumó
  • 1 liter víz
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 zöldfűszeres tömlős sajt (100g)
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 csapott kk só
  • 1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)

Elkészítése:

A megtisztított zellergumót apróra kockázzuk, felengedjük a vízzel, ízesítjük a sóval, ételízesítővel (esetleg leveskockával) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldség megpuhul.

Ezután a tűzről lehúzva merülő mixerrel pépesítjük. Belecsorgatjuk a tejszínt, hozzáadjuk a tömlős sajtot, és belereszeljük a sajtot (utóbbiból hagyunk egy keveset a tálaláshoz).

Mérsékelt lángon addig hagyjuk a tűzhelyen, míg a sajt teljesen felolvad.

Melegen, reszelt sajttal kínáljuk.

Tipp:

A legutóbbi bevásárlás alkalmával választottam egy szép zellergumót és egy sajtos levest készítettem belőle. Egyszerű, krémes, kanalazni való, ami nagyon gyorsan asztalra varázsolható. A gyerekek is ettek belőle pár kanállal, persze a levescsalogató “golyók” nem hiányozhattak. Még Apa, aki ritkán kér levest, is azt mondta, hogy ez finom :-)