Sajtos-kapros zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl
- 80 g sajt (ömlesztett)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
- 40 dkg burgonya
- 2 csapott ek liszt
- 50 dkg zöldbab
- 20 dkg kolbász
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 2 l víz
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A karikára vágott kolbászt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát. Beletesszük a megpucolt és felkarikázott sárgarépát és a fehérrépát,zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
Apróra vágott petrezselyemzöldjével,sóval,borssal,pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük vízzel és és a zöldségeket puhára pároljuk.
Az ömlesztett sajtot és tejfölt kevés forró levessel és a liszttel simára keverjük,vágott kaporral ízesítjük és behabarjuk vele a levest.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »