Sajtos-kapros zöldbableves recept

Hozzávalók:
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl
- 80 g sajt (ömlesztett)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 ek fűszerpaprika
- 5 ek napraforgó olaj
- 40 dkg burgonya
- 2 csapott ek liszt
- 50 dkg zöldbab
- 20 dkg kolbász
- 1 közepes db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db sárgarépa
- 1 közepes db fehérrépa
- 2 l víz
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A karikára vágott kolbászt kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát. Beletesszük a megpucolt és felkarikázott sárgarépát és a fehérrépát,zöldbabot és a kockára vágott burgonyát.
Apróra vágott petrezselyemzöldjével,sóval,borssal,pirospaprikával fűszerezzük. Felöntjük vízzel és és a zöldségeket puhára pároljuk.
Az ömlesztett sajtot és tejfölt kevés forró levessel és a liszttel simára keverjük,vágott kaporral ízesítjük és behabarjuk vele a levest.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »
A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »