Sajtos csirkeleves recept

Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkeaprólék
- 2 dl. száraz fehérbor
- 5 dkg. füstölt szalonna
- 2 db. zsemle
- 10 dkg. reszelt sajt
- 1-1csomo kapor, és petrezselyemzöld
- 1szál póréhagyma
- só, bors
Elkészítése: A feldarabolt csirkeaprólékot sós vízbe puhára főzzük. Az apró kockákra vágott zsemlét 3 dl. leforrázzuk, majd turmixgépben pépesítjük. A levéből kiszedjük, az aprólékot lecsontozzuk, és apróra daraboljuk. A turmixolt pépet a leszűrt leveshez öntjük, belekeverve a bort, és a sajtot, majd összeforraljuk. Az apróra szelt szalonna kiolvasztott zsírján megfonnyasztjuk a hagymát. Ezt a hagymás-pörcöt a hússal együtt tálba tesszük, és ráöntjük a forró sajtos levet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »