Sajtos burgonyaleves recept

Hozzávalók (4 személyre):
- 5-6 szem burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 liter csirkehúslé vagy zöldségleves (kockából)
- 10 dkg reszelt sajt
- vaj
- só, bors
- virsli
Elkészítése:
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, mindkettőt feldaraboljuk apró darabokra.A vajon megfuttatjuk a hagymát, rádobjuk a burgonyát.Átkeverjük és fölengedjük a csirkehúslével.Teszünk hozzá 1-2 gerezd apróra vágott fokhagymát,sót,borsot és ételízesítőt.(Vigyázzunk ne hogy sós legyen, mert a csirkehúslé és a sajt is tartalmaz sót.)Kb 15 perc alatt puhára főzzük,a tűzről levéve turmixgéppel pépesítjük (de ez nem kötelező).Visszatesszük a tűzre és beleszórjuk a reszelt sajtot,addig kavargatjuk míg el nem olvad.Ezután jöhet bele a karikára vágott virsli,amit szintén készre főzünk benne.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »