Sajtos brokkolikrémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg friss brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis szelet (lm) vaj
- 30 dkg (lm) natúr krémsajt (aki nem laktózérzékeny, használjon ízlés szerint natúr krémsajtot, de nem összekeverendő a sajtkrémmel)
- 4 ek (lm) tejföl
- 1 l húsleves-, vagy zöldségleves alaplé
- 2 tk kukorica keményítő
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A brokkolirózsákat a vajon roppanósra párolom, hozzáadom az aprított fokhagymát, felöntöm az alaplével, és összeforralom.
A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixolom, majd a leveshez adom, és botmixer segítségével az egészet pürésítem (ezt megelőzően én néhány rózsát ki szoktam venni, amit félreteszek a későbbi tálaláshoz).
A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldom, és a leveshez adom, majd összeforralom, és forrón tálalom.
Jó étvágyat!
A sajtos brokkolikrémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »