Sajtos brokkolikrémleves recept
Hozzávalók:
- 50 dkg friss brokkoli
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis szelet (lm) vaj
- 30 dkg (lm) natúr krémsajt (aki nem laktózérzékeny, használjon ízlés szerint natúr krémsajtot, de nem összekeverendő a sajtkrémmel)
- 4 ek (lm) tejföl
- 1 l húsleves-, vagy zöldségleves alaplé
- 2 tk kukorica keményítő
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
Elkészítése:
A brokkolirózsákat a vajon roppanósra párolom, hozzáadom az aprított fokhagymát, felöntöm az alaplével, és összeforralom.
A tejfölt a krémsajttal, néhány evőkanál forró leveslével összeturmixolom, majd a leveshez adom, és botmixer segítségével az egészet pürésítem (ezt megelőzően én néhány rózsát ki szoktam venni, amit félreteszek a későbbi tálaláshoz).
A kukorica keményítőt 0,2 dl hideg vízben feloldom, és a leveshez adom, majd összeforralom, és forrón tálalom.
Jó étvágyat!
A sajtos brokkolikrémleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

