Sajtleves fokhagymás-sajtos pirított kenyérkockával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 3 ementáli tömlős sajt
- 1 natúr tömlős sajt
- 1 kis fej vöröshagyma
- olívaolaj
- szerecsendió
- fehér bors
- 1 gerezd fokhagyma
- zöldség alaplé
- tejszín
- 1-2 szelet fehér, vagy barna kenyér
- reszelt sajt
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd a tömlős sajtokat hozzákeverjük. Felöntjük zöldség alaplével, és felforraljuk. Időközben beletesszük a préselt fokhagymát is a szerecsendióval és a borssal együtt. A levest tejszínnel besűrítjük.
A kenyeret megpirítjuk, és bedörzsöljük fokhagymával. Rátesszük a reszelt sajtot, és visszatesszük a forró sütőbe.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, ezután kockázzuk fel. Tálaláskor a tányérba sajtot reszelünk, erre öntöm a forró levest, aminek a tetejére a fokhagymás kenyérkockákat helyezzük. Végén még egy kis reszelt sajttal megszórva nagyon finom levest nyerünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.