Sajtkrémleves sült bacon chips-el recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1 ek liszt
- 1/2 liter tej
- só, bors, szerecsendió
- 25 dkg sajt
- 1 db leveskocka
- bacon
Elkészítése:
Vajon megpárolok vöröshagymát, majd liszttel besűrítem. Ha jól néz ki, akkor felengedem egy kis vízzel és tejjel.
Kicsit sózom, borsozom, majd én szórtam bele egy kis szerecsendió-port és egy leveskockát. Egyenletesre keverem, majd beledobálom a felkockázott sajt darabokat.
Én kb 25 dkg trappista sajtot használtam, de ha máskor is csinálok, akkor majd több variációt is kipróbálok. Felöntöm még tejjel és egy kevés vízzel is ( ízlés szerint, hogy túl híg, vagy túl sűrű se legyen. )
Főzöm, míg a sajt teljesen fel nem olvad, majd merülőmixerrel tök simára dolgozom. Közben két csepp olíván megpirítok néhány bacont, és már kész is a finom leveske.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »