Sajtkrémes gombaleves recept
Hozzávalók:
- 1 gomba konzerv
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 1 közepes vöröshagyma
- 6 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 l csirke alaplé
- 3 púpozott ek finomliszt
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük.
Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük, és puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a sajtkrémet, és csomómentesre keverjük.
Felöntjük 3 dl tejjel, csirke alaplével, és felforraljuk.
A lisztet csomómentesre keverjük a maradék 3 dl tejjel, és besűrítjük vele a levest.
A sajtkrémes gombaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

