Sajtgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 4 l víz
- 8 db húsleves kocka
- répa
- zöldség
- zeller
- 1 fej vöröshagyma
Sajtgombóchoz:
- 30 dkg reszelt sajt (Trappista)
- 1 teáskanál só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fehér bors
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
4 liter vízbe belerakjuk a húsleves kockákat, zöldségeket, majd puhulásig főzzük. Ezalatt az idő alatt lereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, zsemlemorzsát, borsot, lisztet és keményre gyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban kicsit megpirítjuk a gombócokat, majd a levesbe öntjük. Pár percig még főzzük, és kész a leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »