Sajtgombóc leves recept

Hozzávalók:
- 4 l víz
- 8 db húsleves kocka
- répa
- zöldség
- zeller
- 1 fej vöröshagyma
Sajtgombóchoz:
- 30 dkg reszelt sajt (Trappista)
- 1 teáskanál só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fehér bors
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
4 liter vízbe belerakjuk a húsleves kockákat, zöldségeket, majd puhulásig főzzük. Ezalatt az idő alatt lereszeljük a sajtot, hozzáadjuk a tojást, sót, zsemlemorzsát, borsot, lisztet és keményre gyúrjuk. Kis gombócokat formázunk belőle, majd zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban kicsit megpirítjuk a gombócokat, majd a levesbe öntjük. Pár percig még főzzük, és kész a leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »