Sajtgombóc leves recept
Hozzávalók:
- 3 l víz
- 1 kisebb vöröshagyma
- só
- 2 leveskocka
- 1 kk ételízesítő
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa karikákra vágva
- 1 szál fehérrépa
- 1 tk zellerlevél
Gombóchoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg búzadara
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 ek vaj
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítése:
A leves hozzávalóit egy lábasba tesszük, és elkezdjük főzni. Közben elkészítjük a gombócokat.
A tojást enyhén felverjük, hozzáadjuk a vajat, a lereszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. Jól összekeverjük, és hagyjuk kb. 10 percet pihenni, hogy a búzadara megdagadjuk.
Amikor már a répa megpuhult, a hagymákat kivesszük a levesből, és beletesszük a gombócokat. 5 percet főzzük, majd tálaljuk.
Tipp:
Amikor marad a vasárnapi húslevesből, másnap abba is készíthetünk ilyen finom gombócokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

