Sáfrányos burgonyleves recept

Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb burgonya
- só
- szerecsendió
- 1 babérlevél
- csipet sáfrány
- zöldségleves kocka
- tej
Elkészítése:
A megpucolt, felkockázott burgonyát annyi vízben főzöm, hogy éppen csak ellepje. Sózom, adok hozzá egy babérlevelet és a zöldséges leveskockát.
Amikor a burgonya már megfőtt, hozzáadom a tejet- ízlés szerint – és egy csipet sáfrányt és egy kevés szerecsendiót.
Újra fölmelegítem, majd kiveszem a burgonya felét , ezt félre teszem. A többit a levessel krémesre turmixolom, majd visszarakom az egészben hagyott burgonyát.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »