Sáfrányos burgonyleves recept

Hozzávalók:
- 4-5 nagyobb burgonya
- só
- szerecsendió
- 1 babérlevél
- csipet sáfrány
- zöldségleves kocka
- tej
Elkészítése:
A megpucolt, felkockázott burgonyát annyi vízben főzöm, hogy éppen csak ellepje. Sózom, adok hozzá egy babérlevelet és a zöldséges leveskockát.
Amikor a burgonya már megfőtt, hozzáadom a tejet- ízlés szerint – és egy csipet sáfrányt és egy kevés szerecsendiót.
Újra fölmelegítem, majd kiveszem a burgonya felét , ezt félre teszem. A többit a levessel krémesre turmixolom, majd visszarakom az egészben hagyott burgonyát.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »