Sáfrányos burgonyleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sáfrányos burgonyleves

Hozzávalók:

  • 4-5 nagyobb burgonya
  • szerecsendió
  • 1 babérlevél
  • csipet sáfrány
  • zöldségleves kocka
  • tej

Elkészítése:

A megpucolt, felkockázott burgonyát annyi vízben főzöm, hogy éppen csak ellepje.  Sózom, adok hozzá egy babérlevelet és a zöldséges leveskockát.

Amikor a burgonya már megfőtt, hozzáadom a tejet-  ízlés szerint – és egy csipet sáfrányt és egy kevés szerecsendiót.

Újra fölmelegítem, majd kiveszem a burgonya felét , ezt félre teszem. A többit a levessel krémesre turmixolom, majd visszarakom az egészben hagyott burgonyát.

Jó étvágyat!