Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rosztyókaleves recept

Rosztyókaleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 – 6 db nagyobb krumpli
    • 1 kávéskanál köménymag
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 szál füstölt házikolbász
    • 4 kanál tejföl
    • 2 kanál liszt
    • néhány babérlevél
    • só, őrölt bors
    • néhány levél friss petrezselyem zöld
    • 1 kanál almaecet

    Elkészítése:

    krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós, köménymagos vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni.

    A tojásokat lazán felverjük, és mikor a krumpli félkemény, kevergetés mellett, vékony sugárban a levesbe csorgatjuk. Kevés almaecetet, csipetnyi borsot, és a felszeletelt házikolbászt teszünk bele.

    Felforraljuk, majd a tejfölből, vagy főzőtejszínből néhány merőkanálnyi főzőlével csomómentes habarást készítünk. A habarással egy időben, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is.

    Tipp:

    Egy mesterszakács barátom készítette el ezt a finom levest, és mikor megkóstoltam, elhatároztam én is megcsinálom. Nem kellett elkérnem a receptet, mert kóstolás után éreztem miből készült, és mikor elmondtam barátomnak, szerintem hogyan készítette, csak annyit mondott: Perfect!
    Azóta többször megfőztem már, mert íze egyszerűen tökéletes.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá