Rosztyókaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 – 6 db nagyobb krumpli
- 1 kávéskanál köménymag
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál füstölt házikolbász
- 4 kanál tejföl
- 2 kanál liszt
- néhány babérlevél
- só, őrölt bors
- néhány levél friss petrezselyem zöld
- 1 kanál almaecet
Elkészítése:
krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós, köménymagos vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni.
A tojásokat lazán felverjük, és mikor a krumpli félkemény, kevergetés mellett, vékony sugárban a levesbe csorgatjuk. Kevés almaecetet, csipetnyi borsot, és a felszeletelt házikolbászt teszünk bele.
Felforraljuk, majd a tejfölből, vagy főzőtejszínből néhány merőkanálnyi főzőlével csomómentes habarást készítünk. A habarással egy időben, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is.
Tipp:
Egy mesterszakács barátom készítette el ezt a finom levest, és mikor megkóstoltam, elhatároztam én is megcsinálom. Nem kellett elkérnem a receptet, mert kóstolás után éreztem miből készült, és mikor elmondtam barátomnak, szerintem hogyan készítette, csak annyit mondott: Perfect!
Azóta többször megfőztem már, mert íze egyszerűen tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »