Rosztyókaleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 – 6 db nagyobb krumpli
- 1 kávéskanál köménymag
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál füstölt házikolbász
- 4 kanál tejföl
- 2 kanál liszt
- néhány babérlevél
- só, őrölt bors
- néhány levél friss petrezselyem zöld
- 1 kanál almaecet
Elkészítése:
krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós, köménymagos vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni.
A tojásokat lazán felverjük, és mikor a krumpli félkemény, kevergetés mellett, vékony sugárban a levesbe csorgatjuk. Kevés almaecetet, csipetnyi borsot, és a felszeletelt házikolbászt teszünk bele.
Felforraljuk, majd a tejfölből, vagy főzőtejszínből néhány merőkanálnyi főzőlével csomómentes habarást készítünk. A habarással egy időben, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is.
Tipp:
Egy mesterszakács barátom készítette el ezt a finom levest, és mikor megkóstoltam, elhatároztam én is megcsinálom. Nem kellett elkérnem a receptet, mert kóstolás után éreztem miből készült, és mikor elmondtam barátomnak, szerintem hogyan készítette, csak annyit mondott: Perfect!
Azóta többször megfőztem már, mert íze egyszerűen tökéletes.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »