Rosztyókaleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 – 6 db nagyobb krumpli
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 4 db tojás
  • 1 szál füstölt házikolbász
  • 4 kanál tejföl
  • 2 kanál liszt
  • néhány babérlevél
  • só, őrölt bors
  • néhány levél friss petrezselyem zöld
  • 1 kanál almaecet

Elkészítése:

krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós, köménymagos vízben, néhány babérlevéllel feltesszük főni.

A tojásokat lazán felverjük, és mikor a krumpli félkemény, kevergetés mellett, vékony sugárban a levesbe csorgatjuk. Kevés almaecetet, csipetnyi borsot, és a felszeletelt házikolbászt teszünk bele.

Felforraljuk, majd a tejfölből, vagy főzőtejszínből néhány merőkanálnyi főzőlével csomómentes habarást készítünk. A habarással egy időben, hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is.

Tipp:

Egy mesterszakács barátom készítette el ezt a finom levest, és mikor megkóstoltam, elhatároztam én is megcsinálom. Nem kellett elkérnem a receptet, mert kóstolás után éreztem miből készült, és mikor elmondtam barátomnak, szerintem hogyan készítette, csak annyit mondott: Perfect!
Azóta többször megfőztem már, mert íze egyszerűen tökéletes.