Rókagombaleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg rókagomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- ételízesítő
- 3 ek étolaj
- 1 ek liszt
- 1 tk őrölt pirospaprika
- cérnametélt
Elkészítése:
A gombát alaposan megmossuk, apróbb darabokra csipkedjük. Bő vízben feltesszük főni.
Belerakjuk a hagymát és az alaposan megmosott petrezselyemzöldet. Forrástól számítva 20 percig főzzük. Közben sóval, ételízesítővel ízesítjük.
Az olajjal, a liszttel és a pirospaprikával rántást készítünk. A levesbe csurgatjuk, majd cérnametéltet főzünk bele.
A rókagombaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »