Rókagombaleves recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg rókagomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- ételízesítő
- 3 ek étolaj
- 1 ek liszt
- 1 tk őrölt pirospaprika
- cérnametélt
Elkészítése:
A gombát alaposan megmossuk, apróbb darabokra csipkedjük. Bő vízben feltesszük főni.
Belerakjuk a hagymát és az alaposan megmosott petrezselyemzöldet. Forrástól számítva 20 percig főzzük. Közben sóval, ételízesítővel ízesítjük.
Az olajjal, a liszttel és a pirospaprikával rántást készítünk. A levesbe csurgatjuk, majd cérnametéltet főzünk bele.
A rókagombaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »