Ribizlikrémleves recept

Könnyű és kellemes felvezetése lehet az ebédünknek ez a gyümölcsleves.
Hidegen és langyosan egyaránt jól fog esni! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 1-2 darab fahéj
- pár szem szegfűszeg
- kb 6 ek cukor
- 2 dl tejszín
- vaníliás cukor vagy eszencia
- 1-2 csapott ek keményítő, annak függvényében, hogy milyen sűrűn szeretjük
- víz
Elkészítése:
A vizet feltesszük a cukorral fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha már forrni kezd hozzáadjuk a ribizli szemeket is, majd a cukrot.
Amikor a ribizli megfőtt, levesszük és szűrőn átpasszírozzuk. Az így kapott levest visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és mikor forrni kezd, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is, majd röviddel utána elzárjuk.
Tejszínhabbal tálaljuk és ha szükséges még cukorral is ízesíthetjük.
Nyáron kizárólag lehűtve ajánlom! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »