Ribizlikrémleves recept

Könnyű és kellemes felvezetése lehet az ebédünknek ez a gyümölcsleves.
Hidegen és langyosan egyaránt jól fog esni! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 1-2 darab fahéj
- pár szem szegfűszeg
- kb 6 ek cukor
- 2 dl tejszín
- vaníliás cukor vagy eszencia
- 1-2 csapott ek keményítő, annak függvényében, hogy milyen sűrűn szeretjük
- víz
Elkészítése:
A vizet feltesszük a cukorral fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha már forrni kezd hozzáadjuk a ribizli szemeket is, majd a cukrot.
Amikor a ribizli megfőtt, levesszük és szűrőn átpasszírozzuk. Az így kapott levest visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és mikor forrni kezd, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is, majd röviddel utána elzárjuk.
Tejszínhabbal tálaljuk és ha szükséges még cukorral is ízesíthetjük.
Nyáron kizárólag lehűtve ajánlom! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »