Ribizlikrémleves recept

Könnyű és kellemes felvezetése lehet az ebédünknek ez a gyümölcsleves.
Hidegen és langyosan egyaránt jól fog esni! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 1-2 darab fahéj
- pár szem szegfűszeg
- kb 6 ek cukor
- 2 dl tejszín
- vaníliás cukor vagy eszencia
- 1-2 csapott ek keményítő, annak függvényében, hogy milyen sűrűn szeretjük
- víz
Elkészítése:
A vizet feltesszük a cukorral fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha már forrni kezd hozzáadjuk a ribizli szemeket is, majd a cukrot.
Amikor a ribizli megfőtt, levesszük és szűrőn átpasszírozzuk. Az így kapott levest visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és mikor forrni kezd, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is, majd röviddel utána elzárjuk.
Tejszínhabbal tálaljuk és ha szükséges még cukorral is ízesíthetjük.
Nyáron kizárólag lehűtve ajánlom! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »