Ribizlikrémleves recept
Könnyű és kellemes felvezetése lehet az ebédünknek ez a gyümölcsleves.
Hidegen és langyosan egyaránt jól fog esni! :)
Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 1-2 darab fahéj
- pár szem szegfűszeg
- kb 6 ek cukor
- 2 dl tejszín
- vaníliás cukor vagy eszencia
- 1-2 csapott ek keményítő, annak függvényében, hogy milyen sűrűn szeretjük
- víz
Elkészítése:
A vizet feltesszük a cukorral fahéjjal és a szegfűszeggel. Ha már forrni kezd hozzáadjuk a ribizli szemeket is, majd a cukrot.
Amikor a ribizli megfőtt, levesszük és szűrőn átpasszírozzuk. Az így kapott levest visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és mikor forrni kezd, hozzáadjuk a keményítővel elkevert tejszínt is, majd röviddel utána elzárjuk.
Tejszínhabbal tálaljuk és ha szükséges még cukorral is ízesíthetjük.
Nyáron kizárólag lehűtve ajánlom! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

