Reszelt karalábéleves recept
Hozzávalók:
- 1 karalábé
- 2 sárgarépa
- 1 liter húsleves alaplé
- só
- bors
- 1tk fűszerpaprika
- 1 ek liszt
- 1 tk fokhagymapor
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 3 ek olaj
Elkészítése:
Egy kisebb fazékban olajat hevítünk, rádobjuk a reszelt karalábét és a szintén reszelt sárgarépát. Amikor karamellizálódik, akkor rászórjuk a lisztet, fokhagymaport, fűszerpaprikát, és felöntjük a húsleves alaplével.
Sózzuk ha kell ,és borsozzuk meg, majd főzzük puhára a zöldségeket. Szórjuk meg petrezselyemzölddel, és tálaljuk.
Könnyű, frissítő leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

