Reform gombaleves recept
Hozzávalók:
- 40 dkg barna csiperke gomba
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek kacsazsír
- 2 ek gluténmentes lisztkeverék
- 2 liter hús-, vagy zöldség alaplé
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt színes bors
- kakukkfű
- chili
- fűszerpaprika
Elkészítése:
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a kacsazsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és megpároljuk. (Én a gombát nem szoktam hámozni, csak alaposan megmosom.)
Ha a gomba elérte a megfelelő puhaságát, megszórom a liszttel, picit pirítom, meghintem pici fűszerpaprikával, majd felöntöm az alaplével, hozzáadom az aprított fokhagymát, a chilit, az aprított petrezselymet. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és felforralom.
Forrón tálalom.
Jó étvágyat!
A reform gombaleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

