Reform gombaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg barna csiperke gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek kacsazsír
  • 2 ek gluténmentes lisztkeverék
  • 2 liter hús-, vagy zöldség alaplé
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt színes bors
  • kakukkfű
  • chili
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a kacsazsíron üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, és megpároljuk. (Én a gombát nem szoktam hámozni, csak alaposan megmosom.)

Ha a gomba elérte a megfelelő puhaságát, megszórom a liszttel, picit pirítom, meghintem pici fűszerpaprikával, majd felöntöm az alaplével, hozzáadom az aprított fokhagymát, a chilit, az aprított petrezselymet. Sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és felforralom.

Forrón tálalom.

Jó étvágyat!