Savanyú szíve-nyelve leves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 sertésnyelv (aki szereti, tehet bele vesét is)
- 1 sertés szív
- 1 fej hagyma
- 2 db répa
- 1 petrezselyem gyökér
- karalábé
- 1 krumpli
- kicsi káposzta
- 2 babérlevél
- só, bors, ételízesítő
- 1 pohár tejföl
- 1 ek liszt vagy étkezési keményítő
- ecet vagy citromlé
- 1 maréknyi rizs
Elkészítése:
A nyelvet először hideg vízben feltesszük főzni, megabáljuk kicsit. Ha már látjuk, hogy lejön a bőre, elzárjuk alatta a tűzhelyet és még melegen megpucoljuk a bőrétől. Apró kockára vágjuk. A szívet is megtisztítjuk, megmossuk alaposan, kockára vágjuk. A szívet és nyelvet felrakjuk főni, lehabozzuk. Belerakjuk a babérleveleket. Zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. Ha félig megfőtt a hús, belerakjuk a zöldségeket, fűszerezzük. Vége felé hozzáadjuk a rizst és krumplit. A tejfölt elkeverjük simára a lisztel és mikor megfőtt behabarjuk. Miután elzártuk a tüzet keverünk bele ízlés szerint citromlevet vagy ecetet.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.