Savanyú szíve-nyelve leves recept

Hozzávalók:
- 1 sertésnyelv (aki szereti, tehet bele vesét is)
- 1 sertés szív
- 1 fej hagyma
- 2 db répa
- 1 petrezselyem gyökér
- karalábé
- 1 krumpli
- kicsi káposzta
- 2 babérlevél
- só, bors, ételízesítő
- 1 pohár tejföl
- 1 ek liszt vagy étkezési keményítő
- ecet vagy citromlé
- 1 maréknyi rizs
Elkészítése:
A nyelvet először hideg vízben feltesszük főzni, megabáljuk kicsit. Ha már látjuk, hogy lejön a bőre, elzárjuk alatta a tűzhelyet és még melegen megpucoljuk a bőrétől. Apró kockára vágjuk. A szívet is megtisztítjuk, megmossuk alaposan, kockára vágjuk. A szívet és nyelvet felrakjuk főni, lehabozzuk. Belerakjuk a babérleveleket. Zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk. Ha félig megfőtt a hús, belerakjuk a zöldségeket, fűszerezzük. Vége felé hozzáadjuk a rizst és krumplit. A tejfölt elkeverjük simára a lisztel és mikor megfőtt behabarjuk. Miután elzártuk a tüzet keverünk bele ízlés szerint citromlevet vagy ecetet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »