Raguleves sertéslapockából recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéslapocka
- füstölt csülök (csak az íze miatt)
- 2 sárgarépa
- 4 kisebb sonka hagyma
- 2 fehérrépa
- 1 maréknyi vajbab
- 3 ek tejföl
- 2 ek liszt
- só
- bors
- petrezselyem
- tárkony
- vaj
Elkészítése:
A húsokat apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A vajat felhevítjük a hagymát megfonnyasszuk benne, majd hozzáadjuk a húsokat is, amiket fehéredésig pirítunk. Ezután megszórjuk sóval, borssal és a tárkonnyal. Mehetnek bele az aprított zöldségek. (én szeretem, ha nagyjából egyforma nagyságúak) majd felöntöm forró vízzel.
Lassú tűzön főzöm, amíg a hús megpuhul, ekkor készítek egy tejfölös habarást. Amennyiben szükséges még fűszerezem. Tálaláskor kevés petrezselymet adok még hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.