Raguleves sertéslapockából recept

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéslapocka
- füstölt csülök (csak az íze miatt)
- 2 sárgarépa
- 4 kisebb sonka hagyma
- 2 fehérrépa
- 1 maréknyi vajbab
- 3 ek tejföl
- 2 ek liszt
- só
- bors
- petrezselyem
- tárkony
- vaj
Elkészítése:
A húsokat apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A vajat felhevítjük a hagymát megfonnyasszuk benne, majd hozzáadjuk a húsokat is, amiket fehéredésig pirítunk. Ezután megszórjuk sóval, borssal és a tárkonnyal. Mehetnek bele az aprított zöldségek. (én szeretem, ha nagyjából egyforma nagyságúak) majd felöntöm forró vízzel.
Lassú tűzön főzöm, amíg a hús megpuhul, ekkor készítek egy tejfölös habarást. Amennyiben szükséges még fűszerezem. Tálaláskor kevés petrezselymet adok még hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »