Raguleves sertéslapockából

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéslapocka
  • füstölt csülök (csak az íze miatt)
  • 2 sárgarépa
  • 4 kisebb sonka hagyma
  • 2 fehérrépa
  • 1 maréknyi vajbab
  • 3 ek tejföl
  • 2 ek liszt
  • bors
  • petrezselyem
  • tárkony
  • vaj

Elkészítése:

A húsokat apró kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A vajat felhevítjük a hagymát megfonnyasszuk benne, majd hozzáadjuk a húsokat is, amiket fehéredésig pirítunk. Ezután megszórjuk sóval, borssal és a tárkonnyal. Mehetnek bele az aprított zöldségek. (én szeretem, ha nagyjából egyforma nagyságúak) majd felöntöm forró vízzel.

Lassú tűzön főzöm, amíg a hús megpuhul, ekkor készítek egy tejfölös habarást. Amennyiben szükséges még fűszerezem. Tálaláskor kevés petrezselymet adok még hozzá.