Raguleves recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 dkg sertéshús
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 3 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 80 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 teáskanál mustár
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a kockára vágott húst.
Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, a fűszereket hozzáadjuk.
Rövid ideig főzzük, majd beletesszük a felkarikázott répákat és a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a mustárral, és amikor elkészült a leves, besűrűsítjük vele.
Főtt tojáskarikákkal tálaltam.
A raguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »