Raguleves recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 dkg sertéshús
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 3 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 80 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 teáskanál mustár
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a kockára vágott húst.
Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, a fűszereket hozzáadjuk.
Rövid ideig főzzük, majd beletesszük a felkarikázott répákat és a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a mustárral, és amikor elkészült a leves, besűrűsítjük vele.
Főtt tojáskarikákkal tálaltam.
A raguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


