Raguleves recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 ek napraforgó olaj
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 50 dkg sertéshús
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
- 3 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 2 közepes paprika
- 1 közepes paradicsom
- 80 dkg burgonya
- 2 dl tejföl
- 2 csapott ek finomliszt
- 2 teáskanál mustár
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával és rátesszük a kockára vágott húst.
Felengedjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, a fűszereket hozzáadjuk.
Rövid ideig főzzük, majd beletesszük a felkarikázott répákat és a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát.
A tejfölt kikeverjük a liszttel és a mustárral, és amikor elkészült a leves, besűrűsítjük vele.
Főtt tojáskarikákkal tálaltam.
A raguleves kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


