Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykacsorba recept

Pulykacsorba
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 500 g pulyka apróhús
    • 2 szál sárgarépa kis kockákra vágva
    • 1 szál petrezselyemgyökér tisztítva és kockákra vágva
    • 1 kisebb karalábé tisztítva és hasábokra vágva
    • 1 maréknyi zöldbab (fagyasztott is lehet)
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 maréknyi savanyú káposzta
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 kisebb lestyán levél
    • 1 kisebb méretű csípős paprika
    • 10 dkg gomba szeletelve
    • csipet só és bors
    • 200 g főzőtejszín vagy tejföl
    • kevés tejföl és csípős paprika a tálaláshoz
    • 1 ek zsír

    Elkészítése:

    Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd az aprított fokhagymát is hozzáadva tovább pirítjuk, majd sózzuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik és kéreg keletkezik rajta. Hozzáadjuk a vékony karikára vagy kockára vágott répát, a zöldséget, karalábét, valamint a zöldbabot, az előzőleg felvágott savanyú káposztát, majd felöntjük meleg vízzel. Ha van esetleg hús alaplé, azzal még jobb! Sózzuk, borsozzuk, kevés csípős paprikát tehetünk hozzá ízlés szerint és fedő alatt addig főzzük, míg minden összetevő meg nem puhul.

    Ekkor hozzáadjuk a zöld fűszereket is apróra vágva. A lestyánnal bánjunk óvatosan, mert kellemes, de erőteljes íze van! A szeletelt gombát is hozzáadjuk.

    A főzőléből kicsit kivéve hozzáadjuk a főzőtejszínhez, csomómentesre elkeverjük, majd a levesbe öntjük és felforraljuk.

    Tipp:

    A csorba gyűjtőfogalom, levest jelent. Eredetileg korpaciberével savanyítják, de más savanyító anyaggal, citrommal, ecettel, savanyú káposztával is készülhet.
    Tálalásnál, mint ahogy Erdélyben mindenhol, tejfölt és csípős paprikát kínálnak hozzá külön, amivel mindenki kedve szerint ízesítheti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá