Pulykaaprólék-leves recept
Hozzávalók:
- 500 g pulyka leveshús (far – hát, szárny, szív, zúza)
- 5 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 nagyobb krumpli
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés só
- néhány szem bors
- kis csokor petrezselyem- és zellerzöld
- 2 marék levestészta
Elkészítése:
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A zellert és a karalábét megpucolva felszeleteljük, a krumplit meghámozzuk, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedjük.
Kevés zsiradékon pároljuk, majd megsózzuk a zöldségeket, és hozzáadjuk a feldarabolt aprólékot. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány szem borsot teszünk hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzzük, időnként megkeverve.
Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűrjük a levet. A húsleves levében 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzünk. Újra felforraljuk, és elkészült a leves.
Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá. Frissen borsot őrlünk rá, mert így jobban kiérezhető az aromája.