Pulykaaprólék-leves recept

Hozzávalók:
- 500 g pulyka leveshús (far – hát, szárny, szív, zúza)
- 5 sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb zeller
- 1 kisebb karalábé
- 1 nagyobb krumpli
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés só
- néhány szem bors
- kis csokor petrezselyem- és zellerzöld
- 2 marék levestészta
Elkészítése:
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A zellert és a karalábét megpucolva felszeleteljük, a krumplit meghámozzuk, a hagyma külső, barna, száraz leveleit leszedjük.
Kevés zsiradékon pároljuk, majd megsózzuk a zöldségeket, és hozzáadjuk a feldarabolt aprólékot. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Néhány szem borsot teszünk hozzá, és a hagymát, a fokhagymát, valamint a krumplit, és az összekötött friss zöld fűszereket is beletéve fedő alatt főzzük, időnként megkeverve.
Mikor már a húsok is megpuhultak, leszűrjük a levet. A húsleves levében 2 személyenként egy nagy marék levestésztát főzünk. Újra felforraljuk, és elkészült a leves.
Tálaláskor mindenki vehet kedvére a főtt húsokból, a megfőtt zöldségekből, és a tésztával dúsított levesből is szedhet rá. Frissen borsot őrlünk rá, mert így jobban kiérezhető az aromája.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »