Pudingos-tejszínes almaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 db alma
- 2 dl főzőtejszín
- pici só
- ízlés szerint cukor
- 2 csomag vaníliacukor
- ½ citrom
- 8-10 db szegfűszeg
- 1 kk őrölt fahéj, vagy 1 rúd egész fahéj
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket és puhára főzzük. A pudingport elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk amíg felforr, és a levesünk el is készült. Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

