Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-tejszínes almaleves recept

Pudingos-tejszínes almaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 5 db alma
    • 2 dl főzőtejszín
    • pici só
    • ízlés szerint cukor
    • 2 csomag vaníliacukor
    • ½ citrom
    • 8-10 db szegfűszeg
    • 1 kk őrölt fahéj, vagy 1 rúd egész fahéj
    • 1 csomag vanília ízű pudingpor

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk, megmossuk, a magházat eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. Egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük a cukrokat, a sót, a szegfűszeget, a fahéjat, a citrom levét, majd az almaszeleteket és puhára főzzük. A pudingport elkeverjük a tejszínnel és a leveshez adagoljuk. Megvárjuk amíg felforr, és a levesünk el is készült. Melegen és lehűtve is tálalhatjuk. Utóbbi esetében tejszínhabbal is fogyaszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá